Cinayeti muhtemelen kör bir kayıkçı gördü

Hasan

New member
SALİHA SULTAN

Daha evvel Futbol mu, Yok Daha Neler ve Operada Mücella Suzan kitaplarına imza atan Bilgehan Uçak’ın birinci romanı ‘Akşamlar Artık Serin’ Everest Yayınları tarafınca okura sunuldu. Kış günlerinde roman okumayı sevenlerin bir solukta okuyacağı romanda müellif ‘iyi aile çocuğu’ Selim ve Müjgan’ın fırtınalı aşk öyküsünü anlatıyor okura. Usta muharrir Selim İleri ise kitap art kapağında şu biçimde anlatıyor romana dair hislerini: “Akşamlar Artık Serin’i hüzünlenerek okudum, ‘oldukca severek de’ diyebilirdim. Fakat acı ilgilerin, kopuşların, imkansız aşkların romanı sevilerek okunmuyor. Hele, ıssız gerçekliğe izlenimlerden oluşan gölgeli bir dünya eşlik ediyorsa… Bilmiyorum, bir romanda da olsa ‘hayat’ değiştirebilir miydi? Romancı kaskatı bırakmış.”

200 Sayfa-15 TL

CİNAYETİ MUHTEMELEN KÖR BİR KAYIKÇI GÖRDÜ

Genç şair Uğurcan Güler’in birinci şiir kitabı ‘Cinayeti Ben İşlemedim’ Yedi İklim Yayınları tarafınca okura sunuldu. Edebiyat dünyasını yakından takip edenlerin Yedi İklim üzere dergilerindeki yazı ve şiirlerinden tanıdığı bir isim olan Güler’in birinci kitabı iki kısma ayrılıyor. ‘Eğilince Kalbin’ isimli birinci kısımda 30 şiir, ‘Bütün Yıkımlara Çok Çok’ isimli ikinci kısımda de 6 şiir yer alıyor. 23 yaşındaki Güler, kitabına ismini veren şiirinde ise şöyleki sesleniyor okuruna:

“Duysam, bu ağaçlığın kiçinde

suyu yıkardım yüzümde kaç sefer

işitirdim tahminen haykırırdım da

cinayeti ben işlemedim baba

ne hayli iğne var ortalıkta.”

52 Sayfa-10 TL

ESKİ İSTANBUL SOKAKLARININ SIR PERDESİNİ ARALAYIN

Maceracı ruhunu Siyah Beyaz Yayınları’ndan okura sunulan ‘Anahtar’ isimli romanında yarattığı Akın Boyabat karakteriyle hayata geçiren müellif Cengiz Çelik, okuyucuları sürükleyici bir gizeme davet ediyor. Roman, İstanbul’un efsanevi tarihinden alıntılar yaparken, hem de roman kahramanını kentin eski semtlerinde macera dolu bir serüvenin içine atıyor. Kitap birtakım gizemlerin üstündeki sır perdesinin kaldırılmaya çalışılmasının uygun mi yoksa makûs mü olacağını ise okuyucuya sorgulatıyor. İçine düştüğü gizemi çözmeye çalışan Akın’la bir arada okur da bu maceraya kendisini kaptırıyor.

304 Sayfa-25 TL

SEÇİMLERİNİN SONU DERİN PİŞMANLIKLAR OLAN BURAYA

Kabul edelim, her ne kadar hiç bir şey olmamış üzere yola devam etsek de de, başımıza gelen bütün kötülüklerin akabinde derin bir suçluluk hissiyle yaşıyoruz. Bu durumu şair İbrahim Tenekeci “Ömrümüz boyunca sayısız insan tanırız. Kimi üzer, kimi sevindirir. Aziz anılar ile derin pişmanlıklar tıpkı konutta oturur” kelamlarıyla özetliyor. Pekala bu ‘pişmanlık’ ile nasıl baş edeceğiz? Ve artık yola daha şuurlu seçimlerle nasıl devam edeceğiz? Adem Güneş, Timaş’tan okura sunulan ‘Kendini Affet’de bu durumu yaşayanları iç sesleriyle yüzleştiriyor ve kendini affetmenin yolunu gösteriyor.

240 Sayfa-25 TL