Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un avukatlığını annesi üstlendi: Oğluna mecnun raporu aldırmaya çalışıyor

TasFirin

New member
Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un avukatlığını annesi üstlendi: Oğluna mecnun raporu aldırmaya çalışıyor İstanbul’un Ataşehir ilçesinde Can Göktuğ Boz, Ankara’dan 1 aylık eğitim için İstanbul’a gelen mimar Başak Cengiz‘i (28) yolda yürüdüğü sırada takip ederek, çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla öldürmüştü.

Yakalanan kuşkulu emniyetteki süreçlerinin akabinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Katil mahkemece tutuklandı.

Kuşkulu savcılıktaki sorgusunda, Başak‘ı daha evvelce tanımadığını, cinayeti ikametinde otururken mutsuzluğa kapılarak işlediğini söylemiş oldu.

Cinayeti işlediği kılıcı internetten 1 yıl evvel satın aldığını söyleyen Boz, daha evvel uyuşturucu husus kullandığını fakat yaklaşık 6 aydır hiç kullanmadığını olay günü de kullanmadığını ancak uyuşturucu kullanımı niçiniyle yaklaşık 7 yıl evvel bir hastanede 17 gün yatarak tedavi gördüğünü belirtti.

“HAYATIMDA BİRİNCİ SEFER GÖRDÜM”

Olay günü spor yaptıktan daha sonra ikametine çıktığını anlatan kuşkulu şunları söylemiş oldu:

“Belirttiğim üzere içime bir karamsarlık ve mutsuzluk çöktü. Kılıcı çantama koyarak oturmuş olduğum sitenin önüne çıktım. Burada beklemeye başladım. İsminin daha sonradan öğrendiğim daha evvelinde tanımadığım ve hayatımda birinci sefer gördüğüm maktul Başak‘ın geçtiğini görür görmez yoldan karşıdan karşıya geçip gerisinden maktule yanaştım çantamın ortasındaki kılıcı çıkarttım.

“KADIN ÖLDÜRMEYİ TERCİH ETTİM”

Olay günü sonlarım ve moralim bozuktu, bir anlık öfke ile istemeden yaptım. Bir bayanı öldürmek daha kolay olduğu için bayan öldürmeyi tercih ettim. Maktulü tanımıyorum. Kılıç çantamın ortasındaydı, maktulü gördükten daha sonra gerisinden yürüdüm, çantamdan kılıcı çıkarıp maktule 4 defa sapladım diye hatırlıyorum. daha sonra konuta gittim, kederim ve moralimin bozukluğu geçti. Olağanda bu biçimde bir insan değilim, bende kendime şaşırdım. Pişmanım” dedi.

15 YERİNDE KILIÇ DARBESİ TESPİT EDİLDİ

Boz, Ataşehir Finans Merkezi’ndeki bir banka binasının inşaası için İstanbul’a gelmiş, Ataşehir’deki bir otele yerleşmişti. Cengiz, evvelki gün saat 19.00 sıralarında iş çıkışı oteline hakikat yürürken, Boz da elinde samuray kılıcıyla sokağa çıktı.

Boz bir anda önünde yürüyen Başak Cengiz’e saldırdı. Genç bayanı biroldukca yerinden yaraladı. Başak Cengiz kanlar ortasında yere düştükten daha sonra Boz yanından ayrıldı. Lakin kısa müddet daha sonra geri dönüp tekrar kılıçla darbeler vurdu. Etraftakiler reaksiyon gösterince kaçtı. Hastaneye kaldırılan ve 15 yerinden darbe alan Başak Cengiz, tüm müdahalelere karşın ömrünü kaybetti. Polisler, Boz’un meskenine operasyon yaptı. Boz, kapıyı kırmak için hazırlanan polisleri elinde cinayeti işlediği samuray kılıcıyla karşıladı.

KATİLİN ANNESİ AVUKATLIĞINI ÜSTLENDİ

Katilin avukatı olarak dinlenen annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu, “Ben şüphelinin bununla birlikte annesiyim. Kendisi 14 yaşından beri ruhsal tedavi görmektedir. Verilen ilaçları sistemli kullandıramadık. Son 2-3 yıldır tedaviyi reddediyor ve benimle görüşmemektedir. Istırapların arttığını ben de gözlemledim, akıl sıhhatinin yerinde olmadığını ben de gözlemledim.

“GÖZLEM ALTINDA TEDAVİ EDİLSİN”

Bu sebeple müşahede altına alınmasını ve tedavisinin yapılmasını talep ediyorum” dedi.

Kuşkulu Can Göktuğ Boz, tabir sürecinin akabinde “Tasarlayarak canavarca hisle yahut eziyet çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” hatalarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.