Barış Terkoğlu yazdı: ‘Kule’de toplu ‘seks buluşması’

TasFirin

New member
Barış Terkoğlu yazdı: ‘Kule’de toplu ‘seks buluşması’ Cumhuriyet müellifi Barış Terkoğlu, “‘Gardırop Erdoğancılığı’ ve ‘reisçilik putu’” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Terkoğlu bugünkü yazısında, Hakkında organize kabahat örgütü yöneticisi olduğu argümanıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker’in gündeme getirdiği, AKP’nin eski Beşiktaş Bayan Kolları Lider Yardımcısı Aliye Uzun’a dikkat çekti.

Terkoğlu, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu’yu tanıştırdığını söyleyen Aliye Uzun’un, Zindaşti ile olan dava belgelerindeki bağını anlattı.

Bahse dair Zindaşti’nin tabirlerine yer veren Terkoğlu, “Türkiye’nin ünlü “kuleleri”nden birinde, haftada 1-2 yaşanan partide, hangi siyasetçiler hangi zavallı bayanlar vardı bilmiyoruz. Lakin tüm kesimler yan yana gelince, “iş takipçileri”nin olağanüstü ricaları için Cumhurbaşkanlığı çizgisini bile kullanan Burhan Kuzu’nun, ortasında bulunduğu kuralları daha düzgün anlıyoruz.” diye belirtti.

Terkoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyleki:

Sahiden de Uzun, daha evvel söylemiş olduği bir şeyi yeniden etti. “Zindaşti’nin ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan Hoca ile tanıştırdım” sözleriyle irtibatın kendisini olduğunu kabul etti.

Geçen yıl İsmail Saymaz’a verdiği röportaj yardımıyla bağlantının bu kadar olmadığını da anlıyorduk. Zindaşti’yle gönül alakası sorulduğunda “öyle bir şey oldu” demiş, “flörtleşme gibi” diye devam etmişti.

“Teşkilattan Aliye Hanım”ın Zindaşti’yle daha derine inmesi yalnızca “duygusal” değil…

Uyuşturucu Baronu Zindaşti’yi, Aliye Uzun üzerinden Burhan Kuzu ile buluşturan görünür rica “vatandaşlık”tı. Artık çarşıda pazarda dağıtılan Türk vatandaşlığı, Zindaşti’ye verilmiyordu. niçini de sır değil. Tonlarca uyuşturucu ile yakalanan, Ergenekon kumpasında Zekeriya Öz’ün zımnî şahidi olan, ismi bir dizi cinayetle anılan adama her neyse ki devletin güvenlik bürokrasisi vatandaşlığı uygun bulmamıştı! İşte bu durumda Burhan Kuzu devreye girmiş, aldığı ihale mafyanın pençesine düşmesiyle sonlanmıştı.

MAFYANIN AĞINDAKİ KUZU

Parasız sanmayın. Bu iş farklı bir yolla oluyor. “Okunmayan lakin epey kazandıran dergi” dedik ya. Zindaşti, Aliye Uzun’un vatandaşlık işi için 650 bin lira istediğini, Uzun’un mecmuasına 100 bin lira verdiğini söylüyordu. “İş takibi ve danışmanlık yapıyorum” diyen ve bunu da para karşılığı yaptığını söyleyen Uzun, hem vatandaşlık işini tıpkı vakitte dergiye verilen parayı kabul etti.

Burhan Kuzu, “iş takibi” yapan Uzun için kritik bir istasyondu. Çünkü Cumhurbaşkanlığı sınırından açtığı telefonlarla bir dediği ikiletilmiyordu. Bunları da aslında hem Burhan Kuzu hem muhatapları kabul etti. Zindaşti’yi bırakan hâkim de bırakmayan yargıçlar de, kendilerini Burhan Kuzu’nun aradığını deklare etti. Burhan Kuzu Zindaşti’nin vatandaşlığı için aracılık ettiğini de yargıçları aradığını da itiraf etti. Sedat Peker’in görüntülerinden daha sonra, gazetemizde, Zehra Özdilek’in haberinden öğrendik ki, Burhan Kuzu yalnız Zindaşti’nin değil, onun kanlısı Orhan Ünğan’ın da işlerini görmüştü.

Pekala Burhan Kuzu, bu illetin pençesine nasıl düştü? Onu da öğrendik. Zehra Özdilek’in haberi, “Naci bana kumpas kurdu” diyen Burhan Kuzu’nun özel ömrüne dair bir kaset çekildiğini ve kendisine bununla şantaj yapıldığını ortaya çıkarıyordu. Manzaralar, polisin operasyonuyla Zindaşti’nin telefonundan çıkmıştı.

ZİNDAŞTİ’NİN KUCAĞINDAKİ FOTOĞRAF

Aliye Uzun’a tekrar dönelim. Peker’e verdiği karşılıkta, Zindaşti’den şikâyetçi olduğunu söylemiş oldu. Tutanağını da gösterdi. Nitekim de 26 Mart 2016 tarihinde, Sarıyer Asayiş Ofis Amirliği’ne, Zindaşti’yi şikâyet etmişti.

niye mi? niçini o gün yaşanan bir silahlı çatışma.

Uzun ile Zindaşti, al-verli alaka kurarken, o günlerde gerçekten birbirine düştü. Zindaşti, taahhüt ettiği parayı vermeyince, Aliye Uzun ondan değişik bir biçimde intikam aldı. Zindaşti, iki gün daha sonra, 28 Mart 2016 günü, polise verdiği sözde kopuşlarını şöyleki anlattı:

“Yeğenime Aliye Uzun’u arattım. Kimliğin çabucak hemen çıkmadığını, kimlik çıkmadan da rastgele bir ödeme yapmayacağımızı söylettim. Aliye Uzun da kucağıma oturduğu fotoğrafı internete koyacağını söylemiş oldu. bir süre daha sonra yeğenim olan Emel D. aradı. ‘Dayı Aliye senin uygunsuz fotoğraflarını yayımlamış’ dedi. Aliye’yi arattım. Aliye ‘Beni ve partimi karşınıza almayın, benim dergimin vergisini ödeyin’ dedi.”

Zindaşti’nin yeğeni de bunu doğruladı. Palavra söylüyorlar diyebilirsiniz. Lakin Aliye Uzun tarafı da öyküyü doğruluyor. Uzun ile tıpkı gün tabir veren, “iş arkadaşı” Ömer Erdal Akkartal da şantaj olayını şu biçimde anlatıyor:

“Aliye Uzun aradı. Telefonu açtığımda Aliye ağlıyordu. İranlı olduğunu bildiğim Naci (Zindaşti) isimli şahsın kendisini aradığını, Naci ile çekilmiş fotoğrafını Twitter’da paylaştığı için hakaretler ettiğini, tehdit ettiğini söylemiş oldu. Bunun üzerine Naci’nin kullandığı telefonu aradım.”

Aliye Uzun’un kucak fotoğrafıyla Zindaşti’ye şantaj yapmasının akabinde, telefonda iki erkek arbede etti. Akabinde Sarıyer’de silahlı çatışmaya girdiler. İşte Aliye Uzun’un “Zindaşti’den şikâyetçi oldum” dediği hadise buydu. Yani artık olmak zorundaydı!

‘KULE’DE TOPLU SEKS BULUŞMASI

Bu kadar değil…

Zindaşti, kucağındaki Uzun ile tanışıklığını da anlattı:

“Arkadaşlarımla haftada bir iki sefer âlem yaparız. (…) Aliye’yi aradım ve 6-7 kız için kendisiyle kız başına 500 Avro’dan anlaştık. Aliye kızlarla birlikte daireme geldi. Konuklarım Aliye’nin getirdiği kızları seçip odalarına geçti. Bana da Aliye Uzun kaldığı için onunla bağa girdim. Aliye Uzun ile bu türlü tanıştım.”

Türkiye’nin ünlü “kuleleri”nden birinde, haftada 1-2 yaşanan partide, hangi siyasetçiler hangi zavallı bayanlar vardı bilmiyoruz. Lakin tüm kesimler yan yana gelince, “iş takipçileri”nin olağanüstü ricaları için Cumhurbaşkanlığı sınırını bile kullanan Burhan Kuzu’nun, ortasında bulunduğu kaideleri daha düzgün anlıyoruz.

KUZU’NUN KUŞKULU VEFATININ KAYNAĞI

Seks partileri, şantaj, mafya, uyuşturucu, çatışmalar, cinayet ile örülü öykünün özeti Aliye Uzun’un anlattığı pankartta bilinmeyen. Türkiye, “iş takipçisi” olan, “partimi karşınıza almayın” diyerek iş bakılırsan Uzun’u, 15 Temmuz’un 2. yıldönümünde Trump Towers’tan sallandırdığı “1. Lider Erdoğan” pankartıyla tanıdı. Erdoğan’ın resmi, “Reis sloganları”, “din-iman-vatan-millet” edebiyatı bu çürümenin örtüsü olmuştu.

Ölümünüzdeki kuşkunun kaynağı çoklukla hayatınızdaki kuşkudur. Kuşkulu bir hayat süren Kuzu’nun “ecel saati”ne doğal olarak kimse inanmadı. Hele Kuzu ile neredeyse birebir gün, onunla fotoğraflarıyla gündeme gelen Fatma Mavi isminde bir bayan öldürülüp cinayete yangın süsü verilince, işler daha da karmaşıklaştı.

Bir vakit içinder putlara savaş açtıklarını söylemiş oldukleri bir “dava”ları vardı. İktidarda olmak, o davanın yerine; gücün, paranın, makamın putlarını koydu. Kaçınılmaz; “dava” denilen içi boşalmış öykü, artık “gardırop Erdoğancılığı”na dönüştü. “Mana”; yerini Aliye Uzun’un lider pankartına, masasındaki AKP logolu bardağa, anahtarlığındaki maskota bıraktı. Tapılan “Reisçilik putu”, “maneviyat” dedikleri kıymetlerin alımlı oldu. “CeHaPe zihniyeti reisimizi öldürmeye çalışıyor” diyen Aliye Uzun’un cazip de görüntüsündeki “Arabama binip Ankara’ya gidiyorum, bakanlıklara giriyorum” diyen kelamlarının ortasında, devletin tepesindeki fotoğraflarının ucundaydı.