Barış Pehlivan Gökçeklerin Erdoğan’ın uçağındaki fotoğrafla kime tehdit bildirisi gönderdiğini deklare etti

TasFirin

New member
Barış Pehlivan Gökçeklerin Erdoğan’ın uçağındaki fotoğrafla kime tehdit bildirisi gönderdiğini deklare etti Geçtiğimiz günlerde G20 Zirvesi’ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek de bulunuyordu.

Beyaz TV’nin Genel Yayın Koordinatörü olan Osman Gökçek, toplumsal Erdoğan’la birebir fotoğraf karesinde yer alması dikkat çekmişti.

Barış Pehlivan mevzuyu köşe yazısına taşıyarak bir bildiri verilmek istendiğini söylemiş oldu. Pehlivan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Melih Gökçek hakkında başlatmış olduğu FETÖ soruşturmasını hatırlatarak şunları sordu:

“Gökçek, oğlu Osman’ın FETÖ okullarında okuduğunu savcıya söylemiş oldu mi?

Beyaz TV binasının FETÖ’nün kasası Alaattin Kaya ile bağı ortaya çıktı mı?

Ankara Ticaret Odası seçimlerini Osman Gökçek’in kazanması için FETÖ ile yapılan işbirliği gündeme geldi mi?”

Pehlivan hepsinin yanıtının “evet” olduğunu söylemiş oldu ve “İşte bu niçinle Osman Gökçek’in babasını da temsilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fotoğraf vermesi kritikti. Savcılara “Bakın, Erdoğan var benim yanımda” demekti o uçak karesi.” değerlendirmesini yaptı.

Gökçek’in daha evvel söylemiş olduği “Türkiye’de bilhassa FETÖ’cülükle suçlanacak olan son iki şahıstan biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım ikincisi de ben” cümlesini de hatırlatan Pehlivan “Nasıl ki o cümlede Erdoğan’a tehdit var ise, uçak karesinde ise savcılara tehdit vardı.” değerlendirmesini yaptı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şikayeti üzerine, ‘FETÖ’ye imar rantı sağlamak’tan hakkında soruşturma açılan Melih Gökçek tabir verdiği tabirde “Türkiye’de bilhassa FETÖ’cülükle suçlanacak olan son iki bireyden biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım, ikincisi de ben” demişti.

CHP’li Murat Buyruk ise Vakit gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaattin Kaya’nın şirketinden adapsız bir biçimde devredilen binada, FETÖ’ye imar rantı sağladığı teziyle tabir veren eski Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yönettiği Beyaz TV’nin yayın yaptığını kaydetmişti