Bahçeli’den TÜSİAD’a: Boş yapmayın

TasFirin

New member
Bahçeli’den TÜSİAD’a: Boş yapmayın MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli partisinin küme toplantısında gündemi kıymetlendirdi.

Bahçeli, dış siyasete yönelik açıklamaları niçiniyle TÜSİAD Lideri Orhan Turan’ı maksat alarak “Boş yapmayın” dedi. Bahçeli, “İşte görüyorsunuz TÜSİAD Lideri işi gücü bırakıp İsveç ve Finlandiya’nın yanında saf tutmuş. TÜSİAD’ın mensubiyet duyduğu ülke neresidir. Bir sefer olsun ulusal olsun. Boş yapmayın, Türk de olamıyorsanız bari insan olun. TÜSİAD’ın selam durduğu İsveç, Kandil’in finans bankasına dönüşmüştür.” diye konuştu.

Bahçeli’nin satırbaşları şu biçimde:

Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Televizyon ekranları, toplumsal medya vasıtasıyla toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımıza en kalbi selamlarımı iletiyor, selamlarımı sunuyorum. İnsanın olgunluğu üzere siyasetin de olgunluğundan bahsetmek mümkündür, doğalı budur. Olgunlaşmamış siyaset köksüzlüğün yapıtı, fikir yetersizliğinin yapıtıdır. Leyleğin ömrü laklakla geçiyorsa sıradan siyasetin ömrü de polemikle gelip geçecektir. Türk siyasetin öncelikli sıkıntıların bir tanesi bu tip siyaset ve siyasetçinin varlığıdır. Bugün ne yaşıyorsak izleri dündedir. Bugün neyle karşılaşıyorsak gayeleri yarındadır. Küçük heveslerden büyük maksatların çıkmayacağı berrak biçimde görünecektir. Amacı büyük olanın inancı da büyüktür.

Maksat milletimizi hoşlukların en hoşuyla buluşturmaktır. Biz insan üstü bir çabayla çalışıyoruz, Geceyi gündüze katıyoruz, azımızı epey yapmak için daima çabalıyoruz. Cumhuriyetin 100. yıldönümüne adım adım hazırlanıyoruz. İnsanımızın yüreğine yağmur üzere yağıyor, umutlarını yeşertiyoruz. Sözümüzle, sevdamızla, samimiyetimizle, sabrımızla, sadakatimizle, sağduyumuzla 2023’teki zafere yürüyoruz.

Bizim niyetimiz halis, nişanemiz halka hizmettir. Yolumuzda duran dursun, biz durmayız. Bıkmadan, usanmadan, gevşemeden ülkülerimizi anlatacağız. Oynanan oyunların iç yüzünü, yazılan kabus senaryolarının içeriğini ve tarafını milletimizin her hoş insanını anlatıp aydınlatma bakılırsavimizi yerine getireceğiz. Aydınlanma, aklımızı kullanmaya cüret edebilmektir. Şunu bir kez açıkça söz etmek durumundayım ki ülkemizin hiç bir yerinde zillet ittifakının sav ettiği üzere bir Türkiye tablosu yoktur. Çürük çarık zihniyetlerin hiç bir kelamı söz değildir, hiç bir açıklaması gerçek değildir. Palavradan vergi alınmış olsaydı yalancı siyasetçilerin hepsi iflas bayrağını çekmekten kurtulamazdı. Sadece göz boyamak için 3-5 esnaf gezenlerin ipliği artık pazardadır, ikinci ele düşmüştür. Sahnelenen uydurma mağdur tiyatroları, kurmaca ve kumanda edilen karşılıklı diyaloglar kimseyi inandıramaz. Aziz milletimiz sahtekarlara dün olduğu üzere bugün de yarın da prim vermeyecektir.