Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik’den yüzde 50+1 açıklaması

TasFirin

New member
Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik’den yüzde 50+1 açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve İdare Heyeti (MKYK) toplantısı daha sonrasında açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, “Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu Beştepe’deki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevcut sistemle ilgili ‘50+1’in mahsurlu olduğunu anladık’ söylemiş olduğini aktarmıştı. Bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Heyeti Üyesi Cemil Çiçek’ten geldi, ‘Ben 50+1’in bugün de gelecekte de meşakkat çıkartacağı kanaatindeyim dedim, hala de kanaatim budur’ dedi. Sizin değerlendirmeniz nedir?” halindeki soruya şu tabirlerle karşılık verdi:

*Türkiye’nin siyasi deneyimi hafızalarımızda taze. Sistem tartışmalarına birden teğe gelinmedi. Hatırlıyorum, bugün parlamenter sistem yanlısı olarak konuşan bir epeyce siyasetçi, Türkiye’de parlamenter sistem varken cumhurbaşkanlığını başbakanlığın üzerinde bir vesayet kurumu üzere görüyordu, anayasanın üzerinde Ulusal Güvenlik Siyaset Belgesi’ni görüyordu, askeri vesayeti de sivil siyaset üzerinde bir denetleme sistemi olarak görüyordu.

*Eğer bu arkadaşların hepsi birden hidayete ermişse, parlamenter sistem ve demokrasinin nimetlerini keşfetmişse bu da olumlu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de yasaldır, parlamenter sistem de yasaldır.

*Sistemler içinde bir meşruiyet yarışı yapılamaz. Türkiye’de parlamenter sistemin, bugün parlamenter sistem savunuculuğu yapanların pek birçok ve ilişkin oldukları zihniyet Türkiye’de parlamenter sistem varken parlamenter sistemin rahat nefes almasına imkan vermediler, soluk almasına imkan vermediler, zehirlediler.

*Milletin kazandığı bir yetkiyi nasıl geri alacaksınız? Bütün soruları itiraz edenlerin cevaplaması gerekiyor. Biz de bunları duymayı bekliyoruz.

*Önümüzdeki seçime bu sistemle gidilecek

NACİ BOSTANCI AÇIKLAMASI

AKP Küme Lideri Naci Bostancı’nın vazifesi bırakmasıyla ilgili de Çelik, “2023 seçimlerine giderken, 2023 seçimleri çerçevesinde yeni bakılırsavler üstlenecek. Kendi iradesiyle gerçekleşmiştir. Değerlendirmelerimizde, İsmet Yılmaz Bey’in ismi öne çıktı. Asıl takdir makamı kümedir. sonucu milletvekillerimiz verecektir” dedi.

BAŞAK CENGİZ AÇIKLAMASI

28 yaşındaki Başak Cengiz’in kılıç ile katledilmesi olayına ait soruya yanıt veren Ömer Çelik, “Hepimizi en çok yaralayan şey bu can kaybı. Bunu daha da artıran şey, bir caninin elinde bir kılıç ile ‘savunmasız olduğu için onu öldürdüm’ demesi. Gencecik bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu zihniyetin sokaklarda bu türlü dolaşması doğal ki daha epeyce teyakkuz üretmemizi gerektiriyor. Bu sıkıntı toplumun bütün hücreleri ile seferberlik ilan etmesi gereken bir mesele” dedi.

ESKİ AKP’Lİ VEKİLİN ALEVİ VE KÜRT AÇIKLAMASI

AKP eski Milletvekili Hüseyin Besli’nin kaleme aldığı bir yazının hatırlatılması üzerine Ömer Çelik, “Biz bahsetmiş olduğuniz yazıdaki sözler yahut öbür tabirler, bunları kabul etmiyoruz, hepsini reddediyoruz. Alevi vatandaşlarımızı, Kürt vatandaşlarımızı incitecek her türlü beyanın karşısında duruyoruz. Bunların ortaya çıkardığı tablo mazur bakılırsaceğimiz bir tablo değildir. Alevi vatandaşlarımıza hürmetlerimizi ve hürmetlerimizi söz ediyoruz. Bu tabirlere katılmadığımızı, kuvvetli bir biçimde reddettiğimizi beyan ediyorum” açıklamasında bulundu.