Ahmet Güneştekin yeni standını tanıttı: ‘Hafıza Odası’ Diyarbakır’da

Hasan

New member
Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin, 16 Ekim-16 Aralık 2021 tarihleri içinde Diyarbakır Keçi Burcu’nda ziyarete açılacak, kimi yapıtlarının birinci defa sergileneceği “Hafıza Odası” isimli standı öncesi gazeteci ve yazarlarla bir ortaya geldi.

‘BU COĞRAFYA BENİM AİLEM, YAPITLARIMI GÖRMELERİ ÇOK ÖNEMLİ’

Independent Türkçe’den Veysi Polat’ın aktardığına bakılırsa
; sergiyi birinci sefer Diyarbakır’da yapmasının sebebini çocukluğundan örnekler vererek anlatan Güneştekin, “Çocukluğumdan beri fotoğraf yapmayı hayli severim. Çocukken bir şey yaptığım vakit evvel ailemin görmesini isterdim. Merhum babam fazlaca takviye verirdi fotoğraf yapmama. Ailem beğenince dünyalar benim olurdu; daha sonrasında diğerlerine gösterirdim. Şu anki durumum tam da çocukluğumdaki üzere. Ben burada aileme göstermeye geldim. Bu coğrafya benim ailem, benim mahallem. Onun için epeyce önemsiyorum” dedi.

Güneştekin, “Dünyanın bir fazlaca kentinde stantlar açtım, büyük sanat aktifliklerin ortasında yer aldım. Lakin daima bu coğrafyada insanların, kendi ortalarından çıkan birinin yaptığı işleri görmesini arzuluyordum. Dışarıdaki övgüler hoştur elbette, lakin aile bundan memnun olduğu vakit bu öteki bir şeydir” diye konuştu.

‘5 NO’LU KORİDOR’DA DİYARBAKIR CEZAEVİ’NDE YAŞANANLARI ANLATTI

Keçi Burcu’nda 16 Ekim-16 Aralık tarihleri içinde açık olacak standında Diyarbakır’a mahsus olaylara dikkat çekmek istediğini tabir eden Güneştekin, en kıymetli yeni yapıtının de 1980 darbesinde azaplarla gündeme gelen Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanılan olayları anlatan “5 No’lu Koridor” olduğunu söylemiş oldu.

‘GEÇMİŞLE YÜZLEŞECEĞİZ’

“Yarın farklı bir stantla karşılacaksınız. Aslında birçoğunuz yaptığım birtakım işlere yabancı değilsiniz. Çoğunuz görmüştür fakat bu stant için bilhassa yaptığım kıymetli işler var” diyen Güneştekin, şu biçimde devam etti:

“Kayıp Alfabe’ çok değerli bir iştir. Bayanlarla ilgili kıymetli bir çalışmam var. ‘Yoktunuz’ isimli yapıtım aslına bakarsan bilinen bir eser; o da sergilenecek. Bir de stant salonu haricinde üst kata, Keçi Burcu’nun zirvesine çıkarken ortada bir tünel var. O tünel bir zindana gidiyor. Orda da aslında yakın vakitte Türkiye’deki biroldukça şeyi sorguluyor. Bu standın ismini 5 No’lu koydum. O tünelden geçerken biraz ıstırap çekeceksiniz. Bu stant biroldukca şeyle yüzleşmemizi sağlayacak.”

Açılışa AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, HDP Eş Genel Lideri Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Lideri Şerdil Dara Odabaşı ile Doğu ve Gündeydoğu’dan hayli sayıda STK lideri katılacak.