1.3 ton uyuşturu yakalanan uçağın sahibi bu biçimde özgür kaldı! Alkışlarla karşıladılar

TasFirin

New member
1.3 ton uyuşturu yakalanan uçağın sahibi bu biçimde özgür kaldı! Alkışlarla karşıladılar ACM Airlines Özel Havacılık Şirketine ilişkin TC-GVA numaralı jet tipi uçakta geçen ağustosta 24 adet bavul içerisinde 1 ton 304 kilo kokain ele geçirildi.

Operasyon yapılan Diyarbakırlı iş adamı Şeyhmus Özkan’a ilişkin uçak, Özal periyodunda satın alınmış ve 2016 yılında satılana kadar devlet büyükleri tarafınca kullanılmıştı.

Yaşanan gelişmelerin akabinde uçağın pilotu Veli Demir’in suçlamalardan beraat ederek Türkiye’ye döndü.

Narkotik Hatalarla Çaba Şube Müdürlüğü takımları şirketin İstanbul’daki merkezine ve yöneticilerine operasyon düzenledi.

Operasyonda şirketin sahibi Şeyhmus Özkan, Leyla Ö., Ali Burak B., Fatih Rasim B., Bekir Koray Ö. ve Nesime Hasret B. gözaltına alındı. 7 şüphelinin emniyette süreçleri tamamlandıktan daha sonra mahkemeye sevk edildi.

Yurda dönen pilot Veli Demir, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, geçen pazar günü İstanbul Havalimanı’nda ülkeye giriş yaptıktan daha sonra gözaltına alındı.

Pilot Veli Demir adliyedeki süreçlerinin akabinde da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

INSTAGRAM AYRINTISI

İşte ne olduysa bundan daha sonra oldu. Uyuşturucu yakalanan uçağın sahibi Şeyhmus Özkan’ın Instagram hesabı bir anda etkinleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iş insanı Ethem Sancak’ın Şeyhmus Özkan ile bir arada olan fotoğrafları ve görüntüleri toplumsal medya hesabından fotoğraflar paylaşıldı.

Daha evvel Odatv’nin Şeyhmus Özkan ile irtibat kurduğu telefon numiçinden kendisine dün bir ileti gönderdik.

Dün yanıtsız kalan telefonumuza bugün bir bildiri geldi; “Ethem Sancak’ın ortağı tutuklandı.”

Odatv’nin, “Şeyhmus Beyefendi, Ethem Sancak’ın ortağı kim, siz kaç gün gözaltında kaldınız, pilot Veli Demir niye tutuklandı, kiminle görüşüyoruz” biçimindeki soruları karşılıksız bırakıldı.

Telefon aramalarımıza da karşılık verilmedi.

bir süre daha sonra WhatsApp’tan bir bildiri daha geldi.

Bildiride Şeyhmus Özkan’ın Instagram hesabının linki paylaşılarak “Profilden takip edebilirsiniz” sözlerine yer verildi.

Şeyhmus Özkan’ın Instagram hesabına girdiğimizde paylaşımların dün itibariyle yapıldığı ve iş adamı Ethem Sancak’la olan fotoğrafların sıklığı dikkat çekti.

Odatv daha evvel Şeyhmus Özkan’a Ethem Sancak ile iş iştirakinin bulunup bulunmadığına dair soru yöneltmişti.

Özkan bu soruya şöyleki karşılık vermişti:

“Ethem Bey’i hayli severim. Ailece de görüşürüz. Biz Güneydoğulu iş adamları Ethem Bey’i severiz. Kendisi de bizim üzere gençleri takdir eder. Diğer da hiç bir şeyimiz yoktur. Davetlerimize gelir, davetlerine gideriz.”

“ETHEM SANCAK ABİ BENİ KURTAR” PAYLAŞIMLARI MI

Şeyhmus Özkan’ın hesabından dün itibariyle yapılan paylaşımlarda neredeyse bütün fotoğraflarda Ethem Sancak’la olan karelere yer verilmesi “Ethem Sancak abi beni kurtar” bildirisi olarak yorumlandı.

ETHEM SANCAK NE DEDİ

Yaşanan gelişmelerin akabinde Odatv, Ethem Sancak’a ulaştı. Sancak, dün itibariyle Şeyhmus Özkan’ın Instagram hesabından yapılan paylaşımlarla ilgii “Ben Güneydoğuluyum, gerekli açıklamaları yaptım. Herkes benimle fotoğraf çektiririm. Birisi namussuzluk yapıyorsa onu o denli yapana sorun bana değil. Bu mevzuda gerekli açıklamaları daha evvel de yaptım” dedi.

HÜR KALDILAR

Habere son noktayı koyduğumuz sırada son dakika gelişmesi yaşandı. ACM Holding sahibi Şeyhmus Özkan ve çalışanları özgür kaldı.

Tıpkı hesaptan özgür kalma imajları geldi.